Обединеното кралство да премахне ограниченията за пътуване до България е поискала

...
Обединеното кралство да премахне ограниченията за пътуване до България е поискала
Коментари Харесай

Николова зове Великобритания да премахне карантината за България

Обединеното кралство да отстрани рестриктивните мерки за пътуване до България е поискала вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в диалог с новия посланик на Англия и Северна Ирландия у нас Роб Диксън. 

Все още английските управляващи изискват жители, които са обитавали в България, да съблюдават 14-дневна карантина, когато влизат на територията на Обединеното кралство. Това блокира напълно опцията английски туристи да посещават страната ни, от което мощно пострадаха морските курорти, явява се спънка и за българите, които живеят, работят и учат във Англия.

Министър Николова напомни, че от 16 юли отпадна наложителната 14-дневна карантина на английски жители, влизащи на територията на България, а от 27 юли бе отстранено и условието за показване на негативен PCR тест, се показва в прессъобщение на Министерството на туризма.

Вицепремиерът е показала, че Обединеното кралство е предпочитан туристически пазар и сътрудник на България. През 2019 година над 470 000 туристи от Англия са посетили страната ни, което е нарастване с над 20,7% по отношение на 2018 година, посочи тя.

Николова е уверила английския дипломат, че всички хотели, заведения за хранене и други обекти в страната прецизно съблюдават всички противоепидемични ограничения, тъй че да подсигуряват безпроблемното протичане на идния зимен сезон и сигурността и здравето на всички посетители.  " България остава сред страните с минимум инфектирани на Балканите, което я прави сигурна туристическа дестинация ", е декларирала министърът.

От своя страна дипломат Роб Диксън е пояснил, че това е първата му среща с български министър след заемането му на поста. " Ние също бихме желали ограниченията за карантина да отпаднат, като се надявам това да се случи скоро и да се възобнови туристическият поток сред двете страни ", е казал той.

По думите му България е желана зимна дестинация за английските жители, само че е значимо да се резервира здравето на хората поради настъпващата втора вълна от COVID-19 във Англия и Европа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР